Blogger Widgets

December 24, 2014

Making of Joulukalenteri 2014

Tässä nyt siis lupaamani kooste omien luukkujeni sisällöstä ja valmistusvaiheista...

Ykkösluukun kaakaomukien ja -pussien valmistuksesta ei ole kuvia, koska keramiikkakurssilla on ikävä savisilla käsillä kuvata ja se tuppaa unohtumaan. Pussit tulostin hieman tavallista koppurammalle paperille ja liimasin sisäpuolelle hieman ohutta vaahtomuovitäytettä.

Kirjojen vihkot olin liimannut kiinni toisiinsa jo aiemmin pyykkipoikapuristusta apuna käyttäen. Paperi on itse teevärjättyä tavallista kopiopaperia. Kansi on tehty itse taustatusta (riisipaperi ja vehnäjauholiisteri) puuvillakankaasta.

Kirjoja oli kahdenvärisiä, samoin kuin kaakaomukejakin. Nämä oleilivat monta päivää puristuksissa, eivätkä oikein siltikään tahtoneet säilyttää muotoansa...

Lyijykynät ovat skaalaan nähden liian isoja, mutta tässä materiaali sääteli kokoa. Nämä on tehty hammastikuista vuolemalla ja värittämällä värit päälle tusseilla ja akryylimaalilla.

Saippuateline on valmistettu Oostendesta, Belgiasta poimimistani minisimpukankuorista, joiden alle pystyssä pysymistä helpottaakseni lisäsin valkosinitarralla kirsikankukanmuotoisen paperipalasen.

Kolmosluukun vessapaperirullien valmistusta. Ensin tietenkin hylsyt.

Hylsyjen ympärille käärin servettipaperia oikean valkoisen vessapaperin puuttuessa. Suht hyvin näyttää toimivan tämäkin.

Tässä valmistuu taka-alalla olevat miniterottimet kakkosluukkuihin ja kolmosluukkujen kynsiharjat (joita ehkä vaikea kynsiharjoiksi tunnistaa... eivät ihan onnistuneet niin kuin piti).

Ykkösluukkujen vaahtokarkit ja kolmosluukkujen saippuat telinettä varten. Myös Fimosta.

Tässä vaahtokarkit pussitettuina. Kierrekarkit menivät Myylle, koska pampulakarkit loppuivat kesken ja Myyn paketin sisältö oli muutenkin hieman erilainen (kaakaon ja vaahtokarkkien sijaan oli leivos, suklaakarkki ja teetä).

Kolmosluukun kylpysuola on valmistettu kaapin pohjalta löytyneestä raesuolasta, joka piti ensin myllyllä jauhaa ja sitten värjätä elintarvikevärillä. Pari tippaa vihreätä elintarvikeväriä pussiin ja sisältö sekoitetaan puristelemalla kevyesti.

Perusvihreästä tuli oikeastaan aika täydellinen turkoosi sävy suolan sekaan sekoitettuna. Jätin värin tarkoituksella hieman epätasaiseksi, jotta se näyttäisi putelissa hieman jännemmältä.

Paperisuppilo ja hammastikku apuväleinä pullotuksessa. Eivät olleet parhaimmat välineet tähän hommaan, mutta hoitivat homman.

Etiketit on suunniteltu ottaen inspiraatiota eräästä olemassaolevasta kylpysuolamerkistä. Toimin lähinnä tarkkailijana kun apulaistonttuni Jari hoiti teknisen puolen. Minulle jäi sen jälkeen lähinnä liimaus. 

Tässä kaikki luukkuihin tulevat tarpeet, lajittelua ja pakkausta vaille.

 Luukkujen erilaiset sisällöt:

Ykkösluukusta paljastui pieneen paperirasiaan kääritty kaakaomuki, jossa valkoinen sydänkuvio, vaahtokarkkeja ja kaakaopussi. Vaahtokarkit ja kaakao löytyivät kuoresta myös 1:1 -koossa. ;)
Vihreä versio. Kaukaisesti mielenkiintoinen fakta: Keltaisen fimon puuttuessa sekotin valkoisen sekaan hieman vihreää ja punaista saadakseni jotakuinkin keltaisen sävyn.

Kirjaluukkuja (joita kutsun tässä kakkosluukuiksi, koska keksin idean sisällölle kaakaomukin jälkeen mutta ennen kylpy/sauna/vessa -luukkua) oli tosiaan kahta eri väriä. Ne sisälsivät kirjan, kynän, kumin ja terottimen.

Vihreä versio. Pakettien päällä olleiden tähtinappien kuvioinnit vaihtelivat.

Veski-settiä oli vain tämä sinertävänturkoosinsävyinen (yleensä, muttei aina, pinkissä askissa). Setti sisälsi sekalaista kaavaa noudattaen itsetaustoitetusta kankaasta leikatun pefletin, kynsiharjan, vessapaperirullan, kylpysuolaa ja saippuan telineineen (huom. saippuan päälle on lorotettu hieman lakkaa ja helmiä "vaahdoksi").
 Ylimääräisyyksiä:

Kyniä värkätessäni tein myös kokeeksi tussin, joka ei päätynyt luukkuihin.

Karkkitehtailijana valmistin myös erän erilaisia kierre/täytemallisia vaahtokarkkeja (kahdella, neljällä ja viidellä värillä), piparminttukarkkeja (polkagris) ja vastaavia tikkukaramelleja. Näiden innottamana teen luultavasti lähitulevaisuudessa vitriiniin pienen karkkikaupan. ;)
 Kiitokset vielä kaikille vaihtoon osallistuneille ja toivottavasti luukuista löytyi jotain miellyttävää!

1 comment:

  1. Kiitos kalenterivaihdosta! Aivan uskomattoman ihania olivat kaikki nämä sinulta tulleet luukut <3

    ReplyDelete

日本語でもコメントを置いては大丈夫です。私は書くのが苦手ですが、大体分かりますよ〜! 質問があれば是非訊いてくださいね。 ^ ^

Suomeksikin saa tottakai kommentoida! (Jos jokin ihmetyttää, kysy ihmeessä.) :3

Ni kan lämna frågor eller kommentarer på svenska också. :D